Kompetensplattform Hälsa, vård och omsorg

Kommunerna och landstinget står bakom en kampanj för att bredda bilden av ett arbete inom hälsa, vård och omsorg hos unga. Vård är bäst! ska nå unga som står inför sitt gymnasieval men också föräldrar och studie- och yrkesvägledare.

Vård är bäst! är namnet på kampanjen som du kan se mer av på vardarbast.se. Webbplatsen är en del i kampanjen som fortsätter under hela 2019, bland annat i digitala medier.

Värmlands alla kommuner och Landstinget i Värmland deltar i projektet Kompetensplattform Hälsa, vård och omsorg för att göra den gemensam marknadsföringsinsatsen. Utmaningarna för kompetensförsörjningen inom vårdsektorn är stora och initiativet till att handla gemensamt kommer från arbetsgivarna själva.

Samarbetet inrymmer utöver projektet med marknadsföring även praktik för årskurs 8, jobbgaranti efter vård- och omsorgsprogrammet och ökad introduktion för nya sjuksköterskor exempelvis med hjälp av e-learning.

Projektet Kompetensplattform Hälsa, vård och omsorg pågår under 2016-2018 och leds av styrgruppen med representanter från Landstinget i Värmland, Region Värmland, Karlstads kommun, Kristinehamns kommun, Arvika kommun, Torsby kommun samt Vård- och omsorgscollege Värmland. Region Värmland är projektledare. Projektet finansieras av Landstinget i Värmland, Värmlands 16 kommuner och Region Värmland. 

Rapport

Styrgrupp

Peter Bäckstrand
Landstinget i Värmland

Gunilla Nilsson
Karlstads kommun

Andreas Solin
Arvika kommun

Jenny Alpmyr
Kristinehamns kommun

Anders Björck
Torsby kommun

Eva Lindqvist Österberg
Landstinget i Värmland

Lena Andersson
Karlstads kommun

Leif Andersson
Vård- och omsorgscollege

Jenny Höög
Region Värmland

Kontakt

Bild på Jenny Höög

Jenny Höög

Projektledare

Avdelningen för regional tillväxt

Värmlandsstrategin
Varumärket Värmland

054-701 11 21

jenny.hoog@regionvarmland.se

Bild på Pia Sötterman

Pia Sötterman

Kommunikatör

Kommunikationsstaben

054-701 10 26

pia.sotterman@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 10 oktober, 2018