Kommunicera mer jämlikt med Schyst!

 

Schyst är handböcker för dig som vill kommunicera mer jämlikt. Syftet är att skapa medvetenhet för våra egna förutfattade meningar, andras perspektiv och allas lika värde. 

Handböckerna har olika teman men alla fokuserar på kommunikation. Lite text, många bilder och nyttiga tips gör dom enkla att förstå och använda. Personerna på bilderna är riktiga människor som är den de utger sig för att vara – inga professionella modeller har använts.

Region Värmland har i uppdrag från regeringen att utveckla och göra Värmland ännu bättre. I Värmlandsstrategin slås fast att jämställdhet är en viktig framgångsfaktor för den utvecklingen. Schyst-konceptet är en del i arbetet för jämställd regional tillväxt, som ska stärka regionen genom att synliggöra både kvinnor och män och lyfta fram berättelser om ett jämställt Värmland. Dessutom vill vi göra begreppet jämställd tillväxt begripligt för alla. Målet är ett öppnare Värmland där alla känner sig inkluderade.

Egen webbplats

Hela Schyst-konceptet med alla handböcker och tillhörande övningar finns samlade på en egen webbplats. Du får snabb och enkel översyn och kan läsa, göra övningar, beställa eller inspireras.

Klicka här för att komma till schyst.se (öppnas i nytt fönster)

 

Kontakt

Bild på Marianne Nilsson

Marianne Nilsson

Strateg Jämställd regional tillväxt

Avdelningen för regional tillväxt

054-701 10 54

marianne.nilsson@regionvarmland.se

Bild på Kristofer Brüngel

Kristofer Brüngel

Kommunikatör

Kommunikationsstaben

054-701 10 70

kristofer.brungel@regionvarmland.se

med finansiering från Tillväxtverket

Sidan uppdaterades den 6 september, 2018