Filmlärare till Molkoms folkhögskola

Filmare på Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola söker nu en lärare i film som har ett brinnande intresse för filmteknik och filmens hantverk från grunden. Tjänsten är på 40 procent. 

Dina arbetsuppgifter  

Som lärare i film kommer du att arbeta på skolans tvååriga utbildning ”Film – skapande och produktion”, där du handleder från idé till färdigt verk. Du kommer ingå i ett team som har stor erfarenhet inom området. 

I tjänsten ingår att arbeta med filmiskt arbete och film/data/kamerateknik. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för tekniken och utrustningen på skolan, upprätthålla ett arbetsflöde i redigeringsrummen samt delta i det övergripande arbetet för hela folkhögskolan. Skolan använder avancerad teknik i form av kameror som Sony F55 och Sony FS7 och vi förutsätter att du har erfarenhet av samt kan handleda andra i användandet av filmteknisk utrustning samt ljus- och ljud. 

I tjänsten ingår också att handleda i program som Adobe Premiere Pro, Audition, After Effect och DaVinci Resolve. 

Molkoms folkhögskola är en av Region Värmlands fem folkhögskolor och har cirka 220 studerande fördelat på vår enhet i Karlstad och huvudskolan i Molkom. Skolan har ett varierat kursutbud och är välmeriterad inom profilområdet film, skådespeleri och hälsa. 

Molkoms folkhögskola erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där folkhögskolans idé och pedagogik ger dig stor frihet i det pedagogiska arbetet. 

Din bakgrund  

Vi vill att du:  

  • Är filmpedagog, filmskapare eller motsvarande 
  • Har erfarenhet från yrkesverksamhet inom film 
  • Har teknisk kompetens på PC 
  • Har ett stort teknikintresse 
  • Har kunskaper i relevanta program för filmskapande 
  • Har kunskap om digitalt arbete med rörlig bild, kameror, redigering, ljus, ljud, foto 
  • Har goda språkkunskaper i engelska 
  • Önskvärt med B-körkort 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens 

Om anställningen  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 40 procent. 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Ansökan 

Ansök här

Vi vill ha din ansökan senast den 4 januari 2019. 

Kontakt  

Bild på Gunilla Frykensjö Björnfoth

Gunilla Frykensjö Björnfoth

Rektor

Molkoms folkhögskola

0553-100 60

076-213 14 48

gunilla.frykensjo.bjornfoth@regionvarmland.se

 

Att jobba på Region Värmland  

Den 1 januari går Landstinget i Värmland, kommunalförbundet Region Värmland och Värmlandstrafik samman och bildar den nya organisationen Region Värmland. Den kommer att ansvara för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling inklusive kultur och bildning samt kollektivtrafik. 

Regional utveckling handlar om att skapa förutsättningar för ett hållbart och livskraftigt Värmland. Region Värmland kommer därför att arbeta med områden som bredbandsutbyggnad, infrastruktur, folkhälsa, jämställdhet och mycket mer. 

Högsta beslutande organ är ett direktvalt regionfullmäktige som utses vid de allmänna valen.  

Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara. Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.   

Läs mer om Region Värmland 

Övrigt  

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser. 

Sidan uppdaterades den 30 november, 2018