Skådespeleri – film och teater

Skådespeleri är en utbildning för dig som har ett starkt intresse för film och teater. Skådespelarutbildningen är ettårig med möjlighet till ett fördjupningsår då du även utbildas till film- och teaterpedagog. Det går att söka år 2 direkt om du har tidigare utbildning eller erfarenhet. Under år 2 genomför vi bland annat en studieresa utomlands med filminspelning tillsammans med Filmlinjen.

Utbildningsort: Molkom
Längd: 1-2 år
Start: augusti
Sista ansökningsdag: 15 april 
Antagningsprov: Genomförs under maj och juni

Från och med hösten 2018 kan undervisningen ske både på engelska och svenska då vi öppnar upp för utländska studenter.

För att vara behörig att söka krävs gymnasieexamen från yrkes- eller högskoleförberedande program.

År 1

Utbildningen omfattar filmiskt skådespeleri och klassisk scenframställning. Samarbetet med skolans filmutbildning ger dig ökad förståelse och kunskap om hela filmprocessen och arbetet som filmskådespelare. Kursens kombination av både film och teater är unik som folkhögskoleutbildning. Grundläggande på skådespelarutbildningen är den personliga och konstnärliga utvecklingen. Du arbetar både självständigt och i grupp. Du övar tekniker som drama, rörelse, tal, improvisation och gestaltning. Utbildningens fokus ligger på innehåll och berättande så en stor del av tiden ägnas åt analys och kritik av egna och andras arbeten.

Du får också kunskaper om konstnärliga aspekter och det praktiska arbetet bakom scenen – som scenarbetare. Efter kursen kan du ta uppdrag som frilansare eller söka jobb som skådespelare eller scenarbetare.

År 2

Året är inriktat på produktion, med fokus på din individuella utveckling som skådespelare inom film och teater. Du utbildar dig även till film- och teaterpedagog vilket gör det möjligt att arbeta som pedagog. Det är ett begränsat platsantal så om du kommer in på år 1 kan du inte räkna med att också gå år 2. Du måste söka på nytt till år 2 och kommer då att få genomgå en ny urvalsprocess.

 Kontakt

Bild på Anna Almroth

Anna Almroth

Ämneslärare

Molkoms folkhögskola

Lärare/kursansvarig Skådespelarlinjen

0553 – 100 04 (växel)

anna.almroth@regionvarmland.se

Här kan du recensera din utbildning

Sidan uppdaterades den 18 september, 2018