Hälsotränare

Den här yrkesutbildningen riktar sig till dig som vill arbeta som personlig tränare, kostrådgivare och massör. Utbildningen är godkänd av Branschrådet för hälsa vilket innebär att du kan bli certifierad inom alla tre yrkeskompetenserna.

Utbildningsort: Molkom
Längd: 1 år (aug-juni)
Certifieringsperiod: 3 månader (juni-aug)
Start: augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april 

Utbildningen ger dig en unik kompetens att arbeta som personlig tränare, kostrådgivare, massör, coach med mera. Utbildningen har ett genomtänkt upplägg där alla delar hänger ihop. Denna utbildning som leder direkt till jobb, har ett gott rykte där du som studerar får många lärarledda timmar av hög kvalitet. Tidigare elever arbetar idag på exempelvis Actic, Optimal träning, STC eller som egenföretagare.

Utbildningen är kvalitetssäkrad genom olika samarbetspartners och organisationer. Hälsotränarutbildningen är godkänd av Branschrådet för hälsa och är även godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund där du efter avslutad utbildning och godkända certifieringar bland annat kan få hjälp med att starta eget. Utbildningen förändras utifrån hälsobranschens behov men också utifrån de nya riktlinjer som tagits fram av Konsumentverket för vilken kompetensnivå, kunskap och färdigheter en personlig tränare behöver ha. Utbildningen har som mål att vara en av Sveriges bästa PT-utbildningar och att den ska leda till arbete inom hälsobranschen.

 Kontakt

Bild på Peter Gillenstrand

Peter Gillenstrand

Biträdande rektor

Molkoms folkhögskola

Ansvarig/lärare Film, Skådespeleri, Animation NPF, Hälsotränarlinjen

0553 – 100 04 (växel)

peter.gillenstrand@regionvarmland.se

Här kan du recensera din utbildning

Sidan uppdaterades den 18 september, 2018