Animation NPF

Animation NPF vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i att animera film och samtidigt förbereda dig för ett framtida yrkes- och vuxenliv.

Kursen vänder sig till dig med NPF-diagnos (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) utan utvecklingsstörning. 

På Animation NPF får du under två år lära dig grunderna i att animera film. Animation NPF är främst en praktisk utbildning men innehåller även teoretisk undervisning. Du arbetar tillsammans med andra som tycker om att teckna, animera och skapa berättelser.

Det är en förutsättning att du bor på skolans internat under kursen, eftersom den har ett helhetsperspektiv när det gäller studier, boende och fritid. Du bor i enkelrum på ett av skolans elevhem med övriga kursdeltagare på Animation NPF. De flesta rum på elevhemmet har egen toalett och dusch.

Under första året får du lära dig de praktiska grunderna och beståndsdelarna i animerad film. En handledare delar ut uppgifter som skall lösas både individuellt och i mindre grupper. Du får också teoretisk undervisning i exempelvis berättande, dramaturgi, form och animationens historia.

Under andra året genomförs ett praktiskt animationsprojekt i team ihop med andra deltagare på kursen. Tillsammans arbetar ni från idé till färdig film.

Vi fokuserar också på grundläggande kunskaper och färdigheter för att klara ett framtida yrkes- och privatliv. Fokus ligger på att utveckla dina individuella styrkor och intressen för att nå dina personliga mål.

Förutom undervisande lärare finns ytterligare en personal med år ett under skoldagarna som pedagogiskt stöd. 

Kontakt

Bild på Camilla Mörner

Camilla Mörner

Kursansvarig Animation NPF

Molkoms folkhögskola

Animation NPF

0553 – 100 04 (växel)

camilla.morner@regionvarmland.se

Bild på Thomas Boy

Thomas Boy

Kursansvarig Animation NPF

Molkoms folkhögskola

Animation NPF

070-31 31 645

thomas.boy@regionvarmland.se

 

Sidan uppdaterades den 6 december, 2018