Skulptur – terminskurs

Skulptur – terminskurs vänder sig till dig som vill utvecklas konstnärligt. På Kyrkeruds folkhögskola, konstskolan i Värmland, kan du träffa människor med samma intresse för konst och skapande.

Utbildningsort: Kyrkerud, Årjäng
Längd: En termin
Start: Augusti 2019
Sista ansökningsdag: 15 april 2019

Vi utforskar olika gjut- och formtagningstekniker, arbetar med klassiska material som gips, lera, glas, textil, metall och betong men även mer nyutvecklade material som silicon, alginat, polyuretan och acrystal. Moment som ingår i undervisningen är modell och porträttstudier, landart, konsten i det offentliga rummet, besök i ateljéer, verkstäder och olika konstinstitutioner.

Innehållet kan delvis förändras enligt gruppens önskemål och behov. Terminen avslutas med en tvåveckors-period med eget projektarbete där man kan fördjupa sig i kursens utbud men där det även ges möjlighet att utforska det mer utvidgade skulpturbegreppet. Det kan då handla om till exempel ljud- och ljuskonst, performance, installationer, relationella och platsspecifika verk. Projektperioden mynnar ut i en utställning i skolans lokaler eller annan överenskommen plats.

Återkommande på skolans gemensamma schema finns kroki och föreläsningar i kultur- och samhällsorientering.

Kontakt

E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Telefon: 0573 – 133 40

Sidan uppdaterades den 12 november, 2018