Konstnärligt fördjupningsår

Det konstnärliga fördjupningsåret är en möjlighet för dig som vill förbereda dig för högre konststudier, designutbildningar eller andra estetiska yrkesstudier. Men också för dig som vill fortsätta en konstnärlig verksamhet på egen hand. 

Utbildningsort: Kyrkerud, Årjäng
Längd: Heltidsstudier, 1 år
Start: Augusti 2018
Sista ansökningsdag: 15 maj

Under året har du tillgång till skolans välutrustade verkstäder med olika inriktning; keramik, grafik, skulptur, foto, måleri och textil. Beroende på inriktning får du en egen ateljéplats i någon av skolans lokaler. Du får möjlighet att fördjupa dig i olika arbetssätt, träffa lärare och kurskamrater för handledning, inspiration och utveckling. 

Ansökan till fördjupnings året  ska innehålla vald inriktning och projektplan. Skriv en motivering varför du vill  fördjupningsåret och vilka mål du har med året. 

I utbildningen ingår konstnärspresentationer, föreläsningar, teckning, kroki, workshops och utställningsarbete. Dessa ämnen är obligatoriska. Två gånger per år gör hela skolan uppskattade studieresor där du bland annat får besöka konsthögskolor, gallerier, konsthallar och museer. Det finns också möjlighet att gå vissa av det konstnärliga basårets kurser i mån av plats. 

Kontakt

E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Telefon: 0573 – 133 40

Sidan uppdaterades den 13 juni, 2018