Hantverk grund

Hantverk är en bred konsthantverksutbildning där du får pröva olika tekniker. Du lär dig grunderna inom keramik, trä, bild och textil. Det finns även möjlighet att gå ett påbyggnadsår.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika kommun
Längd: 1-2 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april
Sena ansökningar behandlas, antagning sker i mån av plats.
Antagning: Du kallas till en intervjudag.
Inga arbetsprover krävs.

På grundkursen, som löper över ett läsår, får du grundläggande kunskaper om olika tekniker, material, verktyg och tillvägagångssätt. Du arbetar med allt från måleri och grafik till ull, raku och snideri. Du får också möjlighet att pröva hantverk som smide, glasblåsning, trådslöjd, läder, tovning och slöjda i färskt trä. Du uppmuntras till nyskapande, att förverkliga dina idéer och att hitta ditt eget uttryck. Miljömedvetenhet och ekonomi i förhållande till material och hållbarhet vävs också in i undervisningen. Vi arbetar i mindre studiegrupper. Du har tillgång till verkstäderna även utanför ordinarie arbetstid. Vi arbetar också med en eller flera utställningar.

Arvika har ett rikt kulturarv och en unik, levande konsthantverkstradition. Detta möjliggör inspirerande studiebesök hos lokala hantverkare och konstnärer samt regelbundna besök på museer och gallerier.

Grundkursen är förberedande för Hantverk påbyggnadskurs eller för vidare studier inom konsthantverk.

Hantverk påbyggnad

Påbyggnadskursen ger dig möjlighet till fördjupning, att göra ett eget projekt och att utveckla en viss teknik. Studerar du påbyggnadsåret stärker du ytterligare din förmåga till självständiga studier inom konsthantverksområdet.

Kontakt

Bild på Liv Midböe

Liv Midböe

Ämneslärare

Ingesunds folkhögskola

Bild, textil, keramik
Linjeledare Hantverkslinjen

0570-385 66

liv.midboe@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 6 november, 2018