Värmländsk filmtävling som vill nå ut  | Region Värmland

Värmländsk filmtävling som vill nå ut 

[NYHET] Nu går startskottet för kortfilmstävlingen Cine15 som utspelar sig på Instagram. Det är en tävling utan geografiska gränser som utmanar fler att uttrycka sig genom film och dessutom inför en internationell publik.  

Den värmländska kortfilmstävlingen Cine15 arrangeras för fjärde året i rad och har tidigare rönt internationell uppmärksamhet. Årets tema är “gå viralt” och kan tolkas på valfritt sätt, att tänka utanför boxen är mer än välkommet. Förhoppningen är att så många som möjligt ska delta.  

– Film är ett sätt att spegla samhället och därför är det viktigt att människor med olika erfarenheter och perspektiv får möjlighet att uttrycka sig genom film och berätta sin historia, säger Dahyu Hashimi, filmkonsulent på Region Värmland. 

Tävlingsreglerna är enkla. De som vill vara med spelar in en film på max 15 sekunder, postar den på Instagram och taggar den med #cine15. När filmen har lagts upp på det officiella Instagram-kontot Cine15 är den med i tävlingen.  

Deadline för bidragen är 19 december och vinnare koras den 21 december, som är årets kortaste dag – och kortfilmens dag.  

Filmtävlingen Cine15 arrangeras i samarbete mellan Region Värmland, Interreg-Cupido, Karlstads kommun, ABF Värmland, Karlstads universitet, Molkoms Folkhögskola och Alma Löv Manusutbildning.  

Läs mer på www.cine15.se eller sök upp Cine15 på Instagram.

Bildtext: Kortfilmen ”Babes in a tub” skapad av Julia Boström vann förra årets upplaga av Cine15.