Sök ett drömsommarjobb! | Region Värmland

Sök ett drömsommarjobb!

[PRESSMEDDELANDE] Nu har alla ungdomar i Värmland chansen att söka till en helt unik jobbmöjlighet – Drömsommarjobbet. De som antas får prova sitt drömyrke inom dans, slöjd eller film med stöd av professionella handledare.  

Den 2 april går anmälningstiden ut till Drömsommarjobbet, som anordnas av Region Värmland i samarbete med Karlstads kommun och Arvika kommun. Målet är att uppmuntra unga att utveckla sina intressen inom kultur.  

Drömsommarjobbet är avsett för unga i gymnasieåldern, det vill säga de som går ur grundskolan årskurs 9, eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Under fyra sommarveckor får de möjlighet att jobba tillsammans med handledare som är yrkesverksamma inom sina områden. Rekryteringen till sommarjobbet sker bland ungdomar skrivna i Värmlands län. 

Drömsommarjobbet 2017 

Nytt för i år är att slöjdinriktningen av Drömsommarjobbet kommer hållas i Arvika, där traditionen inom slöjd är extra stark. Dansinriktningen är förlagd till Wermland Operas lokaler i Karlstad och även filminriktningen kommer att hållas i Karlstad. Ett antal olika offentliga framträdanden kommer att ske inom ramen för Drömsommarjobbet, som pågår under perioden  26 juni – 21 juli.  

Stor vikt läggs vid att det är professionell handledning, och i år är vi stolta över att kunna presentera handledarna Viktoria Pamlenyi, slöjdare, Wilhelm Forsnärsgård, filmare, och Anton Wretling, dansare. 

26 personer blir uttagna 

Totalt kommer 26 sommarjobbare att anställas. Efter att ansökningstiden har gått ut så sker ett urval av de sökande som får komma på intervju (film och slöjd) eller audition (dans). Därefter väljs de ut som får erbjudandet om en plats. 

Läs mer om Drömsommarjobbet 2017.

 

Bild på Stefan Westling

Stefan Westling

Kulturkonsulent

Avdelningen för kulturutveckling

UKM, Drömsommarjobbet, Ungdomspengar

054-701 11 22

070-350 57 40

stefan.westling@regionvarmland.se